راه دشوار زنان کارآفرین
وقتی موضوع اشتغال و کارآفرینی زنان به میان میآید، تعداد زنان کارمند به ذهن متبادر میشود، درحالی که بالاترین میزان اشتغال به زنان روستایی و خوداشتغال و کارآفرین شهری اختصاص دارد. موفقیت زنان کارآفرین درجوامع نه تنها سبب کسب سودهای اقتصادی میشود، بلکه منافع اجتماعی و فرهنگی هم ایجاد میکنند.
به گزارش آفتاب دل، کارآفرینی با همراه داشتن مفاهیمی مانند نوآوری، بهرهگیری از فرصتها، مخاطرهپذیری و استقلالطلبی، موتور محرکه توسعه اقتصادی کشورهای توسعهیافته و درحال توسعه است.
از دلایل مهم کشورها برای توجه به مقوله کارآفرینی، تولید ثروت، توسعه تکنولوژی و اشتغال مولد است.
به دنبال تحولات اجتماعی و اقتصادی در کشورهای مختلف درسالهای اخیر، اوضاع اشتغال به شدت متحول شده و نیاز به نیروی کار بهویژه زنان افزایش یافته است. از اینرو زنان برای دستیابی به موقعیت کار، پس از ارتقای سطح تحصیلات، وارد بازار کار شدند.
اما وقتی موضوع اشتغال و کارآفرینی زنان به میان میآید، تعداد زنان کارمند به ذهن متبادر میشود، درحالی که بالاترین میزان اشتغال به زنان روستایی و خوداشتغال و کارآفرین شهری اختصاص دارد. موفقیت زنان کارآفرین درجوامع نه تنها سبب کسب سودهای اقتصادی میشود، بلکه منافع اجتماعی و فرهنگی هم ایجاد میکنند.
نقش زنان در توسعه در تحول همه جوامع انسانی عاملی بنیادی محسوب میشود و هرگونه افزایش در نرخ کارآفرینی زنان میتواند درنهایت به شتاب درتوسعه کارآفرینی منجر شود. بانوان کارآفرین همه زندگی خود را وقف کار کردهاند، بسیار سختکوش هستند و پشتکار آنان مثالزدنی است.
اشتغال زنان را در نیل به تفاهم با دیگران تواناتر میکند، اعتماد به نفس و استقلال و قدرت تصمیمگیری را در آنان تقویت میکند و حس همکاری و مشارکت در زندگی خصوصی و خانوادگی را در آنان قوت میبخشد.
نقش دوگانه زنان بهعنوان کارآفرین و محور خانواده به این معناست که آنها در مقایسه با مردان وقت کمتری برای شرکت در دورههای آموزشی و حفظ رقابتپذیری خود در تجارت دارند و زنانی که در ابتدای کارآفرینی هستند، در مقایسه با مردان بسیار بیشتر توصیهها و نصیحتها را از دیگر زنان کارآفرین میپذیرند، درحالی که در میان مردان چنین وضعی مشاهده نمیشود.
اکنون با توجه به نقش روبه رشد زنان در اقتصاد، شناسایی چالشها و مشکلات پیش روی زنان در حوزه کارآفرینی و نیز اشتغال به کار و ارائه راهحل برای رفع این مشکلات از جمله برگزاری برنامههای آموزشی و کمک آموزشی با هدف گسترش کارآفرینی این قشر، تأمین اعتبار و ارائه تسهیلات لازم برای کارآفرینی، مدیریت منابع انسانی و دادن خدمات مشاورهای سبب تسهیل رشد کارآفرینی زنان و افزایش قابلیت اقتصادی آنها و ارتقای فرهنگ خوداشتغالی و کارآفرینی با هدف کاهش نرخ بیکاری و کمک به رشد اقتصادی کشور و کردستان میشود
منبع: روزنامه همشهری